zondag 28 oktober 2012

                                   Succes in de GHJC


Vrijdagavond 26 oktober 2012. Vandaag spelen Jurgen de gebroeders Mensing en ik (Jorik), met zijn vieren in S.V. Sliedrecht dat meespeelt in de GHJC. 

Omdat we op de 1e speelavond degradeerden uit de 1e poule speelden we dit keer in poule 2.
In de poule zaten Krimpen 1, Spijkenisse 2 en 3-torens 1, Ik zat op het 3e bord en Jürgen zat op bord 4 Adrian op bord 1 en Andrew op bord 2.
Ronde 1: In de 1e ronde spelen we tegen Spijkenisse 2, de partijen zijn Adrian VS Lorena Kalkman
Andrew VS Pascalle Monteny Ik VS Giselle Fransen en Jürgen VS Melinda Koopman.
Jürgen wint al snel 2 stukken en een dame, en wint even later dus ook de partij.
Ik speel een rustige opening waarin ik Giselle laat aanvallen, daarna ging ik wat ruiger spelen en won ik een paar pionnetjes en daarna promoveerde ik mijn pion tot toren met gelijk mat :).
D gebroeders Mensing spelen heel lang uiteindelijk jaagt Adrian Lorena door haar tijd (Adrian, hoe durf je!)maar Andrew stond  een stuk achter en werd daarna netjes mat gezet.
Uitslagen: Adrian VS Lorena Kalkman 1-0 Andrew VS Pascalle Monteny 0-1 ik VS Giselle Fransen   1-0 en Jürgen VS Melinda Koopman 1-0, 3-1 winst dus.
Ronde 2: In ronde 2 spelen we tegen Krimpen 1 die de vorige ronde ook met 3-1 hadden gewonnen, Het beloofde een moeilijke ronde te worden en dat werd het ook, de partijen  waren: Adrian VS Wiggert Pols Andrew VS Arne Pols Ik VS Tom de Bruijne en Jürgen VS Harm Brandwijk.
Ik won al heel snel een stuk en daarna de partij.
Jürgen speelde daarna heel netjes remise.
Adrian had een hele mooie aanval tegen Wiggert, Maar Wiggert speelde PF3 en daarmee verdedigde hij alles en die partij werd remise.
Andrew kwam iets minder te staan tegen Arne maar knockte zich goed terug en won later zelfs nog!
Uitslagen: Adrian VS Wiggert Pols 1/2- 1/2 Andrew VS Arne Pols 1-0 ik VS Tom de Bruijne 1-0
Jürgen VS Harm Brandwijk 1/2-1/2, dus wonnen we weer met 3-1.
Ronde 3:we speelden tegen de 3- torens, de partijen zijn dit keer : Adrian VS Stefan Vroegindeweij Andrew VS Giovanni Netten Ik  VS Jaysen Boedhram en Jürgen VS Gerko Molenaar.
Ik won snel een kwaliteit en ook Jürgen wint snel een stuk, vlak daarna winnen we allebei.
Andrew won ook netjes en Adrian ook, dus 4-0 is de eindstand.
Uitslagen: Adrian VS Stefan Vroegindeweij 1-0 Andrew VS Giovanni Netten 1-0 ik VS Jaysen Boedhram 1-0 en Jürgen VS Gerko Molenaar 1-0.
Eindstand :
1 S.V. Sliedrecht 10 BP
2 S.V. Krimpen 1 7 BP
3 S.V. Spijkenisse 2 5 BP
4 3-torens 1 2 BP
1 opmerking:

  1. Mooi verslag Jorik. En dan een knappe prestatie van 3 uit 3!!. Jurgen is zeker ook een aanwinst voor ons team en Andrew deed het ook prima met 2 uit 3.

    Nu kan ik, als kopman van het beste team van Nederland, zeggen dat wij allemaal een knappe prestatie hebben geleverd!. Nu op naar de 1e poule en iedereen inmaken :).

    De trotse kopman Adrian :D

    BeantwoordenVerwijderen