zaterdag 20 oktober 2012

                 Seniorenschaaktoernooi in Giessenburg 

20 Oktober 2012:Vandaag hebben ik(Jorik)(poule 3)Adrian (poule 3)en Andrew(poule 2) meegedaan aan het seniorentoenooi te Giessenburg.

Ronde 1: Ronde 1 is een beetje een rare ronde want ik was er niet, huh zal je wel denken.... Ja inderdaad dat zou ik ook denken, het komt omdat ik eerst ging voetballen. Waar ik overigens wel een mooi doelpunt ,scoorde maar toch verloren we de wedstrijd :( . Nu gaan we het hebben over de schaakpartijen, Adrian was snel klaar en zijn verklaring was: " Hij gaf een stuk weg Hahahaha". Andrew die schaakte in groep 2 was lang bezig maar uiteindelijk verloor hij toch.
Ronde 2: Dit was mijn eerste schaakpartij van de dag, ik speelde tegen een Spanjaard en hij sprak alleen maar Engels maar ik wonal snel een stuk dus ook de partij. Adrian die won ook snel en stond dus op 2 uit 2! Andrew won ook, dus was dit een topronde voor de  musketiers!
Ronde 3: Voor deze ronde horen we van Henk en Kim dat ze bij het begin van de 3e ronde  weg gaan om VIS te gaan halen. Ook horen we dat we lang pauze hebben namelijk tot kwart over 1.
Deze ronde speel ik na wat gestuntel een remise. Adrian mocht tegen iemand die ook 2 uit 2 had en na lang ploeteren verloor hij helaas alsnog.  Andrew won mooi, bij hem was wel een grappig feitje: Hij speelde deze ronde voor de 3e keer op bord 6!
Pauze: In de pauze was er overheerlijke vis (bedankt Henk en Kim). Ik denk dat ik de vorige zin namens alle drie de musketiers heb geschreven.
In de pauze komt de rest van S.V. Sliedrecht want de jeugd begon pas 's middags.
De pauze hebben we goed gebruikt om onze energie kwijt te kunnen gewoon even lekker tikkertje doen is gewoon even goed.
Ronde 4: Na nog even gerust te hebben van de pauze treden we aan voor de 4e ronde ik word heel erg gemeen getruct en dus verlies ik helaas een stuk. Adrian moet winnen om aansluiting te houden met de top en hij wint ook,en lijdt dus niet nog meer puntenverlies. Andrew verloor en  dus kun je zeggen dat de vis toch weer werkt behalve bij mij en andrew... maar later in dit verslag zal blijken dat vis toch werkt.
Ronde 5: Na wat gekeken te hebben bij de jeugd gaan we weer van start voor alweer de 5e ronde.
Ik win door héle sterke torens op de 2e rij wat pionnen en later sluit hij zijn koning op en staat hij mat :) mijn verklaring: " Hij werkte niet mee maar ik ben gewoon wat beter hahaha".Adrian verloor helaas van een naaste concurrent maar ja dat is het leven. Andrew won weer keurig en zo staan we allemaal goed in het klassement.
Ronde 6: In deze ronde krijg ik een zware tegenstander, ik begin voortvarend door gelijk zijn koningsstelling kapot te maken en daar heel erg op te gaan aanvallen. Maar ik kom er niet door en dus gaat hij counteren maar komt niet gewonnen te staan, in tijdnoodfase van allebei geeft hij een loper weg en daarna gaat hij net iets eerder door zijn tijd en dus won ik weer.Adrian won ook en dus kon hij 3e worden als hij won in de volgende ronde. Andrew verloor helaas.
Ronde 7: Ik speel tegen een niet zo'n hele goede schaker en eerst win ik een stuk daarna een kwaliteit en daarna de partij. Adrian speelt op de laatste minuut staat eerst pion voor daarna een pion achter en daarna werd het remise, en dus had hij even veel als mij 4,5 punten.Andrew won de laatste ronde en eindigde op 4 punten.
Scores van de musketiers:
Jorik: 4,5 uit 6/7 door 1e ronde TPR: 1608!
Adrian: 4,5 uit 7 TPR: 1637!
Andrew: 4,0 ut 7 TPR: 1755!
Prijsuitreiking : In elke categorie krijgt de top 4 geldprijs en aangezien Adrian 4e is heeft hij dus prijs ik was 5e door weerstandspunten en helaas kreeg ik geen geld :). 
Dit was het laatste nieuws van deze dag.


4 opmerkingen:

 1. Dat was weer leuk om te lezen Jorik.. Alleen Andrew heeft niet verloren in ronde 3 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer goed geschreven Jorik! Voortaan moeten jullie de begeleiders altijd maar vis laten halen in de pauze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt en inderdaad volgende keer laat ik de begeleiders misschien weer gaan :)

   Verwijderen